Dr. Nagy Enikő LL.M.

jogász, ingatlanforgalmi szakjogász
közös képviselő, társasházkezelő

Miért hallgass rám?

Mert az ingatlankezelést hivatásomul választottam és elhatároztam, hogy új szemléletmódot kívánok meghonosítani a magyar ingatlangazdálkodás területén.

Mert 15 éve foglalkozom az ingatlanok értékállóságának megteremtésével, ezen belül társasházkezeléssel, több közös képviselet munkatársa is voltam. Társasházjogi szakmai tanácsadóként is számos közös képviseleti iroda működésébe nyerhettem betekintést.

Közös képviselőként, társasházkezelőként, e megszerzett szerteágazó tudás segít abban, hogy a klasszikus ingatlankezelői feladatok ellátásán túl, a felmerülő gazdasági, jogi kérdéseket a társasházak érdekeinek legteljesebb érvényesítésével tudjam megoldani.

Közös képviselőként csak kevés házat kezelek egyszerre, így lehetőségem nyílik az általam kezelt házak egyedi problémáira egyedi megoldásokat nyújtani. Folyamatosan képzem magam és fejlődök, ezáltal még hatékonyabb leszek. A mennyiségi helyett a minőség melletti elköteleződést választottam.

Mert az általam kezelt házakban nem rutinmegoldásokat alkalmazok, hanem az egyedi kérdésekre egyedi válaszokat adok, így elkerülhetőek a tömegesen alkalmazott sablonmegoldásokból eredő kardinális hibák, amik a társasház életét több évre befolyásolják. Közös képviseletet illetve társasházkezelést az Uniszolg-9. Ingatlankezelő Kft. keretein belül vállalok.

Mert jogászként nem csak az egyik területem a társasházkezelés és az ezzel kapcsolatos szakmai tanácsadás, hanem ez a fő profilom.

A szolgáltatás célja, hogy az ingatlannal összefüggésben a Társasház fenntartásának, gazdálkodásának és könyvvezetésének esetleges hiányosságai, szabálytalanságai feltárására kerüljenek, és ezen ismeret lehetőséget biztosítson az ügyvéd számára a képviselendő irány kialakítása, az ügyfélnek pedig arra, hogy döntési helyzetbe kerüljön a tekintetben, hogy esetleges igényeit jogi úton érvényesítse-e vagy sem.

Közös képviselőként, társasházkezelőként és társasházjogi szakmai tanácsadóként célom, hogy az általam kezelt társasházak tulajdonosaival, és bérlőivel hosszú távú, szakmai alapon nyugvó, bizalmi kapcsolatot építsek ki. A siker biztosítékául szolgál a több mint 15 éves könyvviteli, gazdasági, és jogi területen szerzett elméleti és gyakorlati szakmai ismeretem.

Mert hiteltanácsadóként tapasztalatot szereztem a hitelfelvétellel kapcsolatos perek joggyakorlatában is: A gyakorlatot követően független hiteltanácsadóként tevékenykedtem. A jelzálog alapú lakáscélú- és szabad felhasználású hitelek folyósítása során végig kísértem a folyamatot a hiteltanácsadástól a folyósításig, majd egy hitelintézet jogi igazgatójának asszisztenseként figyelemmel kísértem a devizaperekkel kapcsolatos bírói jogalkalmazás gyakorlatát. Mindez azért érdemel kiemelt figyelmet, mert véleményem szerint a hitelfelvétel miatti kiszolgáltatottság elkerülhető, ha a társasház gazdálkodása megfontolt döntésen alapszik, ezért arra törekszem, hogy munkám eredményeként ügyfeleim egy terveken és koncepción nyugvó, átlátható és ezáltal kiszámítható társasházkezelésre számíthassanak.

Az általam kezelt társasházak könyvelését is ellátom, ezáltal egy kézben tarthatóak a ház pénzügyi folyamatai.

Szolgáltatásaim szimbiózisa

Szolgáltatásaim egymást remekül kiegészítik, ugyanis a társasházjogi szakmai tanácsadás során a közös képviselői munkám gyakorlati tapasztalatait is segítségül hívom, másrészről viszont az ügyvédekkel történő intenzív munka során lehetőségem nyílik a gyakran változó, új jogszabályok rendelkezéseinek követésére, valamint az ezekkel kapcsolatos bírósági – különösen a Kúria által kibocsátott – állásfoglalások megismerésére, melyek egyébként a bírósági döntések alapját képzik. Ezen ismeretet pedig a közös képviselői munkámba építem be.

A közgazdasági szakközépiskola révén szerzett könyvelői, statisztikusi és vállalati tervezői, valamint a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogász végzettség teszi könnyebbé az új ismeretek elsajátítását. 2021-ben pedig szintén a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán ingatlanforgalmi szakjogász képesítést szereztem.

Az a szándékom, hogy megbízásaimnak szakszerűen és hatékonyan tudjak eleget tenni, ezért mind a mai napig rengeteget invesztálok a saját tudásomba: az ingatlanokkal kapcsolatos szakirodalom tanulmányozása mellett gyakran veszek részt különböző szakmai fórumokon és továbbképzéseken.

Szolgáltatásaimról részletesen itt olvashatsz

Ha pedig kérdésed van vagy ajánlatot szeretnél kérni, vedd fel velem a kapcsolatot itt

A szerzőről
Lakás tulajdonosoknak és társasházi ügyekkel foglalkozó szakembereknek (közös képviselők, ügyvédek) segítek átlátni a komplex társasházi ügyeket, a döntéshozatalban és az ügyek szakszerű intézésében.